Borgere tilknyttet det specialiserede område får i gennemsnit ti lægemidler tre gange om dagen. Det siger lidt om, hvor kompleks en opgave det er at håndtere medicinen på eksempelvis bosteder. Men opgaven skal tages alvorligt, fordi medicin har stor indflydelse på borgernes mestringsevne og livskvalitet. Medarbejderne oplever ofte udfordringer med medicinhåndteringen, og undersøgelser viser, at 67 % af alle utilsigtede hændelser (UTH) på det kommunale velfærdsområde er relateret til medicin.
Men med systematik, viden og de rette kompetencer behøver det ikke at være så svært at øge kvaliteten, effektiviteten og ikke mindst sikkerheden for både medarbejdere og borgere. Type2dialogs farmaceuter er eksperter i kvalitetsudvikling og kan skræddersy en løsning ud fra jeres behov og problemstillinger. Vi ved, hvordan I sikrer en hurtig og effektiv transfer af viden til hverdagens praksis – til gavn for borgerne. Vores strategiske analyser og kompetenceudvikling giver gevinster i form af bl.a.
Vores samarbejde med Type2dialog har givet os løsninger, vi kunne igangsætte med det samme, samt ideer til, hvordan medicinhåndteringen kan understøtte det pædagogiske arbejde fremover.
Du kan også få mere at vide i casen herunder - eller ved at kontakte chefkonsulent og farmaceut Camilla Neuper Kjeldal på mail cnk@type2dialog.dk eller tlf. 2396 5737.