Rehabiliteringsforløb skal baseres på en individuel, helhedsorienteret og tværfaglig vurdering og indsats. Det stiller store krav til koordineringen af indsatser og observationer på tværs af bestiller, udfører, vagter og faggrupper.
Type2dialog har i samarbejde med Fremfærd Ældre, Gladsaxe Kommune og Bornholms Regionskommune udviklet modellen Det Tværfaglige Rehabiliteringsmøde (DTR). Den er valideret af eksperter fra bl.a. DPU og beskriver, hvordan man før, under og efter mødet kan sikre effektiv koordinering og høj faglig kvalitet. DTR-modellen øger kvaliteten i løsningen af kerneopgaven: Borgerne og deres rehabiliteringsmål er i centrum, og det høje faglige niveau sikrer ikke alene, at borgerne når deres mål og øger deres selvstændighed og livskvalitet – det styrker også personalets arbejdsglæde markant.
Vil man organisere en drift med systematiske og effektive rehabiliteringsmøder, er det ikke et par halve kursusdage, der skal til. For hvis møderne skal skabe øget kvalitet, er det nødvendigt, at mødedeltagerne – og især mødelederne – trænes i DTR-metoden. Derfor leverer Type2dialog kompetenceudvikling, der fra første færd skaber værdi for medarbejdere og borgere. Vores praksisnære træningsforløb skræddersyes til den enkelte organisation og sikrer implementering på flere niveauer. Vi tilstræber minimal forstyrrelse af driften og har fokus på at omsætte ny viden til reelt ændret adfærd i praksis. Gennem faglige træningssessioner, praksisobservation, feedback og supervision opnår I:
Kontakt Type2dialog på info@type2dialog.dk eller tlf. 3525 1350, hvis du vil vide mere om mødemodellen og vores træningsforløb eller rekvirere DTR-håndbogen for fagfolk.
I samarbejde med Glad Production har vi lavet en film om Det Tværfaglige Rehabiliteringsmøde, som du kan se her.
På hjemmesiden Viden På Tværs kan du læse meget mere om Det Tværfaglige Rehabiliteringsmøde og Fremfærd Ældre.